Cat Activity Fun Board (Trixie)

Score:

Omschrijving
Het Cat Activity Fun Board (Trixie) bestaat uit een plastic, vierkant plateau waarop 5 verschillende modules zijn aangebracht. In elk van deze modules kan voer gedaan worden, dat de kat er dan dient uit te vissen. Dit is een leuk alternatief voor een voerbakje. De kat kan haar natuurlijke jachtinstinct bevredigen en is actief bezig om aan haar voer te komen. Dit helpt verveling en gedragsproblemen tegengaan.

Het Activity Fun Board bestaat uit 5 verschillende modules

Reactie van de katten?
Het succes van het Fun Board hangt sterk af van de beloning die men  gebruikt en de aard van de kat. De meeste van onze testkatten waren zeer geïnteresseerd, een enkeling liet het board links liggen. Katten die ook buiten kunnen, lijken iets minder interesse te hebben dan katten die enkel binnen leven. Bij het eerste gebruik waren de katten erg nieuwsgierig en besnuffelden ze het bord grondig. Ook blinde katten reageerden goed op het Fun Board en konden volop hun tastzin gebruiken. Al vrij snel hadden de katten door dat ze hun pootjes moeten gebruiken om het lekkers te bemachtigen. Elke kat heeft zo zijn eigen voorkeur qua module, maar over het algemeen wisselen ze geregeld af.

Deze kat heeft ontdekt hoe hij brokjes uit de kommetjes kan halen

Hoe zelfstandig kan ermee gespeeld worden?
Dit is ideaal speelgoed om de kat alleen mee aan de slag te laten gaan.

Hoe lang blijft de interesse?
Dit hangt van kat tot kat af. Sommige katten blijven uren bezig tot ze het allerlaatste snoepje te pakken hebben, anderen passeren af en toe even langs het bord voor een snelle hap, nog andere katten plunderen enkel de voor hen makkelijke modules en laten de rest liggen. De interesse varieert dus tussen enkele minuten en meerdere uren.

Wanneer het bord vaak wordt gebruikt, wennen de katten er wel aan en hebben ze het vrij snel leeg. Afwisselen is dus de boodschap.

Veiligheid?
Het bord is zeer veilig als het gebruikt wordt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit houdt in dat voor kittens of kleine katten de ‘visbokaaltjes’ het best verwijderd worden, zodat ze er niet met hun kopje in kunnen komen klem te zitten. De visbokaaltjes zijn via een eenvoudige draaibeweging te verwijderen of te plaatsen.

Onderhoud?
Het bord heeft veel hoekjes en kantjes en is vrij groot, zodat het niet makkelijk met de hand te reinigen is. Gelukkig is het wel vaatwasser-bestendig, al neemt het ook daar behoorlijk veel plaats in.

Eindoordeel
Zowel de katten als de baasjes vinden dit een fijn product! Als baasje vind je het natuurlijk super leuk als je kat in staat is om het eten vlug uit het bord te vissen en het maakt je ook apetrots: ‘Kijk eens wat mijn kat kan!’. Bovendien is het erg goed tegen verveling en zijn ze er behoorlijk lang zoet mee.