Cicafolia (Dermoscent)

 

 

Omschrijving
Cicafolia Smart Patch Innovation is een lotion die het herstel van de huid bij katten bevordert. Het is te gebruiken bij oppervlakkige wondjes die niet geïnfecteerd zijn. Het product prikt niet, vermindert het likken en zorgt voor een snellere genezing. De lotion bevat natuurlijke actieve stoffen, die de huid hydrateren, tot rust brengen en herstellen.

Reactie van de katten
Wij testten de lotion op verschillende kleinere en grotere huidletsels (krabwondjes, sterilisatiewonden, …). Tot onze verwondering reageerden de katten inderdaad nauwelijks op de lotion. Ze lieten het product vrij goed zitten en gingen het er niet meteen afpoetsen.

Geur
Het product ruikt bij aanbrengen naar de snoepjes die vaak gebruikt worden bij keelpijn en verkoudheden (vicks, groentjes). De geur verdwijnt echter zeer snel (minder dan een halve minuut). Daarna geurt het product nog nauwelijks. Dit is zeker een voordeel voor het gebruik bij katten.

Gebruiksgemak en zuinigheid
De lotion zit in een flacon met pompje, wat de dosering erg makkelijk en zuinig maakt. Een beetje product op de vinger doen en zo op de wond aanbrengen gaat het vlotst. Het product prikt inderdaad niet hebben we zelf ondervonden (getest op een snijwondje) en de katten laten het dan ook zonder tegenstribbelen aanbrengen.

Efficiëntie
De wondjes genazen vlot en de katten bleven er inderdaad vrij goed af. De sterilisatiewonden vormden maar een klein litteken.

Veiligheid
Volgens de fabrikant is dit product veilig voor huisdieren. Het is wel bedoeld voor uitwendig gebruik, maar dat lijkt ons niet echt een probleem aangezien de katten er nauwelijks aan likten.

Eindoordeel
Wij vroegen ons aanvankelijk af wanneer we dit product ooit nodig zouden hebben. Na het getest te hebben op krabwondjes en sterilisatiewonden, waren we toch wel overtuigd van het nut van dit product. Elke kat kan  een wondje krijgen (bijvoorbeeld van een tekenbeet) en dan is dit product een aanrader om het wondje te beschermen en de genezing te bevorderen. En stiekem durven we het zelf ook al wel eens gebruiken…Handig dus om in de kast te hebben staan.