Pipolino

 

 

Omschrijving
De Pipolino is een brokjesverdeler die de kat laat werken voor zijn voer. De kat dient de rol over de grond voor zich uit te duwen om de brokjes eruit te laten vallen. Door op deze manier moeite te doen voor de brokjes wordt verveling tegengegaan en krijgt de kat extra beweging. De Pipolino kan op vijf standen ingesteld worden, van makkelijk (veel open gaatjes) tot moeilijk (slechts enkele open gaatjes). Ook is er een stand met grotere gaten, fijn voor de beginnende kat en handig voor grotere brokken.

Reactie van de katten?
In de handleiding staat uitgelegd hoe de Pipolino geïntroduceerd moet worden. De meeste testkatten zijn direct geïnteresseerd in de pipolino, anderen gaan er pas na enkele dagen mee aan de slag. De katten hebben vrij snel door dat ze de pipolino met hun neus of pootje vooruit kunnen rollen. Ondanks de grootte en het gewicht van de rol lukt het goed om hem voor zich uit te duwen, ook bij kittens van net drie maanden oud. In gezinnen waar meerdere katten zijn, wordt het voorbeeld van de kat overgenomen die de Pipolino als eerste gebruikt. Ook katten met een slecht zicht hebben geen probleem met het gebruik van de Pipolino.

Hoe zelfstandig kan ermee gespeeld worden?
De katten kunnen er meteen zelfstandig mee aan de slag.

Hoe lang blijft de interesse?
Zolang er niet gekozen kan worden voor brokjes uit een kommetje blijft de interesse aanwezig. Het aantal open gaatjes en de grootte ervan kan aangepast worden, waardoor het altijd een uitdaging blijft om de brokken te veroveren. Bij een aantal testleden wordt de Pipolino al jaren dagelijks gebruikt en zelfs als er brokjes in makkelijkere voerspelletjes liggen, kiezen de katten voor de Pipolino.

Veiligheid?
De pipolino is zeer veilig voor katten en ook voor de vloer (de rubberen ringetjes beschermen tegen krassen).

Onderhoud?
De Pipolino is eenvoudig uit elkaar te halen en af te wassen. Hij kan ook in de vaatwasser.

Duurzaamheid?
De Pipolino is heel stevig, maar kan stuk vallen. Vooral de haakjes waarmee de zijkanten op de rol zitten, zijn heel breekbaar. Enkel op de grond gebruiken, is dus de boodschap. De Pipolino van testleden die hem al meerdere jaren gebruiken, is nog steeds in prima staat. Na langere tijd verweren de rubbers wel.

Eindoordeel
De Pipolino is een leuke manier om de kat te laten werken voor haar voer. Verveling wordt zo tegengegaan en de kat krijgt meer beweging. Ook voor katten die schrokken en daarna moeten overgeven is de Pipolino ideaal. Door de dosering verplicht het de kat rustig te eten. Omdat de Pipolino vrij groot is, kunnen er veel brokjes in. Dit is handig als je eens een lange dag van huis bent. Een blijvend succes bij de katten en de baasjes!