Refresh’R Grooming Wipes (savic)

Score:

 

 

Omschrijving
De Refresh’R Grooming Wipes zijn vochtige reinigingsdoekjes om huisdieren mee schoon te maken. Losse haren en vuil worden hierbij opgenomen. De doekjes bevatten Byotrol, een stof met antibacteriële en antischimmel eigenschappen. Hierdoor worden ook geurtjes weggenomen en voorkomen.

Reactie van de katten
De meeste katten lieten zich gewillig met de doekjes aaien en reageerden nauwelijks op de geur of het natte aspect. Enkele katten begonnen zich na gebruik van de doekjes echter extreem te wassen.

Geur
Het parfum is een beetje zeepachtig en lijkt wel wat op Sunlight zeep. De geur is niet te overheersend, maar wel vrij aanwezig. De meeste katten reageerden niet op de geur. De geur blijft ook na het opdrogen licht aanwezig.

Vachtdoekjes van Savic

Gebruiksgemak en efficiëntie
De verpakking van de doekjes is goed hersluitbaar, maar soms iets lastiger te openen. De doekjes zijn groot, stevig en vrij vochtig. De katten waren na gebruik van de doekjes behoorlijk nat. Vuil werd goed verwijderd (getest op tapijt, aangezien onze katten schoon waren). Ook bloed in de vacht na een operatie werd goed losgeweekt. Voor vette substanties zoals bij katerstaarten is dit doekje echter niet geschikt. Er werden door de doekjes ook nauwelijks haren verwijderd, terwijl bij een borstelbeurt achteraf toch bleek dat er nog heel wat losse haren aanwezig waren. Op dit vlak doen de doekjes hun werk dus niet voldoende. De eigenaars van enkele van onze testkatten vonden hun katten wel mooi glanzen en lekker ruiken.

 

Zuinigheid en milieu
De doekjes zijn bedoeld voor éénmalig gebruik en dienen met het huishoudelijk afval weggegooid te worden. Volgens de instructies moeten de doekjes dagelijks gebruikt worden totdat de geur (?) verdwijnt, daarna iedere 2-3 dagen. Indien op deze manier gebruikt, zijn de doekjes dus niet al te zuinig. Met één doekje kunnen wel meerdere katten ‘gewassen’ worden. De toegevoegde stof Byotrol is volgens de fabrikant wel milieuvriendelijk.

Veiligheid
De doekjes bevatten Byotrol, een antibacteriëel en antischimmel ingrediënt dat wel veilig zou zijn voor andere levende wezens. Meer informatie over dit bestanddeel kan hier gevonden worden. De doekjes bevatten verder geen alcohol en zijn daardoor niet irriterend en zacht voor de huid. Als het product in de ogen zou komen, is spoelen met warm water voldoende.

Eindoordeel
Onze testers waren niet al te enthousiast over dit product. Veelal werd de vraag gesteld naar het nut van deze doekjes, aangezien katten zich over het algemeen zelf goed schoon houden. Voor de gemiddelde kat is dit dus inderdaad een overbodig product. Voor oude en zieke katten die zichzelf niet meer (goed) verzorgen, is dit dan weer wél een handig hulpmiddel. Ook voor katten die houden van in de modder spelen of die al eens een vuil kontje hebben, zijn deze doekjes een praktisch iets om in huis te hebben. Aangezien het toegevoegde product Byotrol een schimmeldodende functie heeft (99,99% van de micro-organismen wordt gedood binnen de 30 seconden), is het misschien ook een nuttig hulpmiddel voor de bestrijding van ringworm/katrienewiel (Microsporum canis). Wij hebben hierover echter geen verdere gegevens.