Refresh’R Cleaning Spray (savic)

Score:

 

 

Omschrijving
De Refresh’R Cleaning Spray is een reinigingsspray die speciaal ontwikkeld werd om veilig en efficient te werken in de buurt van huisdieren. De spray bevat Byotrol, een stof met antibacteriële en antischimmel eigenschappen. De spray is geschikt om overgeefsel, urine en uitwerpselen op te kuisen, kattenbakken te reinigen en zelfs om bijvoorbeeld dierenmanden en andere stoffen op te frissen.

Reactie van de katten
In tegenstelling tot andere schoonmaakproducten, reageerden de katten totaal niet op de geur van deze spray. Ze gingen niet aan de schoongemaakte plek snuffelen, maar meden de plek ook niet.

Geur
Het parfum is een beetje zeepachtig en lijkt wel wat op Sunlight zeep. De spray geurt niet te sterk en overheerst niet, maar is wel fris. Bij het opdrogen verdwijnt de geur vrij snel. Eén lid van het testpanel vond de spray niet aangenaam ruiken, een beetje chemisch.

Gebruiksgemak en efficiëntie
De flacon spuit een fijne nevel die goed breed verspreid wordt. Het product schuimt nauwelijks, wat erg aangenaam is. De spray laat zich goed uitwrijven. Wat ons opviel, was dat opgedroogd vuil zoals van haarballen erg snel losgeweekt wordt. Het product lijkt ook urine goed op te lossen. De verantwoordelijke van deze rubriek is ondertussen fan van de Refresh’R spray.

Zuinigheid
Zoals met elk schoonmaakproduct in spray-vorm is dit niet de zuinigste manier van schoonmaken. Wel handig voor kleine karweitjes tussendoor.

Veiligheid
Volgens de fabrikant is dit product perfect veilig voor huisdieren. Meer informatie over het bacteriedodende bestanddeel ‘byotrol’ kan hier gevonden worden. Volgens deze site is byotrol dodelijk voor microscopische organismen zoals bacteriën en schimmels, maar veilig voor andere levende wezens. Hou er dus rekening mee dat de mogelijkheid bestaat dat deze spray niet alle ‘vieze beestjes’ zal doden (parasitaire wormen, vlooien…). Hierover is nagenoeg geen informatie terug te vinden.

Eindoordeel
Voor wie graag werkt met een spray of vaak tussendoor wat op te poetsen heeft, is dit een ideaal product.