Refresh’R Cleaning Wipes (savic)

Score:

 

 

Omschrijving
De Refresh’R Cleaning Wipes for litter tray zijn vochtige reinigingsdoekjes die speciaal ontwikkeld werden om kattenbakken mee schoon te maken. De doekjes bevatten Byotrol, een stof met antibacteriële en antischimmel eigenschappen. Hierdoor worden ook geurtjes weggenomen en voorkomen.

Reactie van de katten
De katten gebruikten de kattenbakken na schoonmaken met deze doekjes zoals altijd. Ze reageerden er niet op.

Geur
Het parfum is een beetje zeepachtig en lijkt wel wat op Sunlight zeep. De geur is zeker niet overheersend. De meeste katten reageerden niet op de geur. Bij één lid van het testpanel renden de katten weg wanneer ze de doekjes roken. De geur verdwijnt echter snel bij het opdrogen van het product.

Gebruiksgemak en efficiëntie
De verpakking van de doekjes is goed hersluitbaar, maar soms iets lastiger te openen. De doekjes zijn vrij groot, stevig en ruim voldoende voor een normaal formaat kattenbak. Als de bakken niet te vuil zijn, kan je er zelfs twee mee doen. De doekjes zijn ook goed vochtig, zodat men er grondig mee kan reinigen. Nadeel is wel dat de bakken vrij lang moeten nadrogen, aangezien het product niet afgespoeld dient te worden.

Zuinigheid en milieu
Wegwerpdoekjes zijn niet de zuinigste manier van schoonmaken, maar aangezien er soms meerdere bakken met één doekje gedaan kunnen worden, valt dat nog best mee. Voor mensen die tegen het gebruik van wegwerpdoekjes zijn, is er ook een Refresh’R Spray die in combinatie met een uitwasbaar doekje gebruikt kan worden. De doekjes zouden wel veilig zijn voor levende organismen behalve voor bacteriën, schimmels en virussen. Volgens de fabrikant zijn de doekjes milieuvriendelijk en niet giftig.

Veiligheid
Volgens de fabrikant is dit product perfect veilig voor huisdieren. Meer informatie over het bacteriedodende bestanddeel ‘byotrol’ kan hier gevonden worden. Volgens deze site is byotrol dodelijk voor microscopische organismen zoals bacteriën en schimmels, maar veilig voor andere levende wezens. Hou er dus rekening mee dat de mogelijkheid bestaat dat deze spray niet alle ‘vieze beestjes’ zal doden (bijvoorbeeld parasitaire wormen). Hierover is nagenoeg geen informatie terug te vinden.

Eindoordeel
Zoals een lid van het testpanel het verwoordt: “Kattenbakken schoonmaken is nu echt een fluitje van een cent!”