SunFREE (Dermoscent)

Score:

 


Omschrijving

SunFREE is een vochtinbrengende crème met mineralen die een hoge beschermingsfactor tegen de zon biedt. Deze zonnecrème is zeer geschikt voor de gevoelige en kwetsbare kattenhuid. SunFREE heeft een SPF 30 UVA en UVB die effectief beschermt tegen zonnebrand. Het product is waterresistent, geurvrij en plakt niet.

SunFree op de puntjes van de oren

Reactie van de katten
Wij testten de lotion op verschillende katten binnenshuis. We brachten de crème aan op de oorpunten, de meest gevoelige plaats voor zonnebrand en het ontwikkelen van huidkanker. Tot onze verwondering reageerden de katten nauwelijks op de crème. Ze lieten het product goed zitten, bewogen niet meer dan anders met de oren en gingen het er niet meteen afpoetsen. Ook na een paar uur zat de crème nog steeds op zijn plaats.

Geur
De crème ruikt inderdaad nauwelijks, hij heeft enkel een zeer lichte ‘zalf’-geur zoals van hypoallergene producten. Dit is zeker een voordeel voor het gebruik bij katten.

Gebruiksgemak en zuinigheid
De crème zoals wij hem testten, zat in een flacon met pompje, wat de dosering erg makkelijk en zuinig maakt. Op de site van de fabrikant is echter een nieuwe verpakking in tubevorm te zien. De crème is zeer zuing in gebruik, je hebt er weinig van nodig. Een beetje product op de vinger doen en zo aanbrengen gaat het vlotst.

SunFREE van Dermoscent

Veiligheid
Volgens de fabrikant is dit product veilig voor huisdieren. Het is wel bedoeld voor uitwendig gebruik, maar dat lijkt ons niet echt een probleem aangezien de katten er nauwelijks aan likten. Wij testten het product echter niet op de neus, wat wel verschil kan maken.

Eindoordeel
De oortjes en neus van katten zijn vaak dunbehaard en daarom ook gevoelig voor zonnebrand, wat huidkanker kan veroorzaken. Vooral witte katten met weinig pigment zijn hier zeer bevattelijk voor. Een zonnecrème voor katten is dus zeker en vast een nuttig product en dit niet enkel in de zomermaanden, maar ook in de winter als de zon op de sneeuw weerkaatst. De SunFREE zonnecrème lijkt ons een goed product: het plakt niet, heeft geen sterke geur en de testkatten schenen er geen hinder van te ondervinden. Net als bij zonneproducten voor mensen, blijft regelmatig smeren wel noodzakelijk om de bescherming op peil te houden.