Whisker Water (Savic)

Score:

 

 

Omschrijving
De Whisker Water is een modern vormgegeven waterbakje voor katten uit melamine. Het werd speciaal ontwikkeld voor kortsnuitige rassen, maar kan ook gewoon door andere katten gebruikt worden. De fabrikant heeft er bij het vormgeven rekening mee gehouden dat katten niet graag met hun snorharen tegen de rand van een bakje komen.

Reactie van de katten?
Het Whisker waterbakje werd door de katten goed onthaald. Sommige katten gingen meteen enthousiast drinken, andere katten reageerden niet anders dan op een ander waterbakje. Naarmate het bakje langer in gebruik was, was er verder geen bijzondere interesse van de katten. Wel hadden wij de indruk dat er meer gedronken werd.

Vormgeving?
De vormgeving van het Whisker waterbakje is erg mooi. Door het gebruikte materiaal (melamine) ziet het er uit als porselein, wat een chique effect geeft. Doordat melamine niet poreus is, wordt ook het risico op het ontwikkelen van een acnékin beperkt.

Verder vonden wij het bijzonder prettig dat de fabrikant rekening heeft gehouden met de behoeften van de kat. Het ovale design met verlaagde randen zorgt ervoor dat de snorharen de randen van het bakje niet raken, iets waar katten een hekel aan hebben. Voor hen is het dus zeker aangenaam drinken. Ook voor kittens lijkt ons dit bakje zeer praktisch. Door de lage rand kunnen zij makkelijk en veilig drinken.

De anti-slip rand onder het bakje en het relatief zware materiaal zorgen er ook voor dat het bakje blijft staan waar het wordt neergezet. Het vullen en plaatsen is echter een uitdaging: de lage randen van het bakje maken dat er erg makkelijk gemorst wordt. Neerzetten en dan vullen met een flesje of gieter is een betere optie om een natte vloer te vermijden.

Onderhoud?
Het waterbakje is gemaakt uit melamine, een kunststof die ook wordt gebruikt voor keukenmateriaal. Het bakje is makkelijk afwasbaar en mag zelfs in de vaatwasser. Enige nadeel is de smalle, diepe rand onderaan. Hier kan een handdoek maar moeilijk komen, zodat afdrogen wat moeizamer gaat.

Frequentie van bijvullen?
Het bakje is zeer ondiep en niet erg groot. Dit maakt dat één kat het bakje op een dag zo goed als leeg drinkt. Door het kleine volume moet er dus vaak worden bijgevuld.

Duurzaamheid?
Na ettelijke keren afwassen met een schuursponsje is ons bakje nog steeds krasvrij. Ook de rubberen anti-slip rand onderaan houdt goed stand. Hou er wel rekening mee dat dit bakje van hard melamine is gemaakt en dus stuk kan vallen.

Eindoordeel
De Whisker Water is een mooi bakje dat niet misstaat in een modern interieur en dat rekening houdt met de behoeften van de kat. Nadelen zijn dat het slechts een klein volume water bevat en moeilijk zonder morsen is neer te zetten.