Whisker Voerbakje (Savic)

Score:

 

 

Omschrijving
De Whisker is een modern vormgegeven voerbakje voor katten uit melamine. Het bakje heeft een ondiep ribbelpatroon, zodat brokjes niet makkelijk wegglijden.Het werd speciaal ontwikkeld voor kortsnuitige rassen, maar kan ook gewoon door andere katten gebruikt kan worden. De fabrikant heeft er bij het vormgeven rekening mee gehouden dat katten niet graag met hun snorharen tegen de rand van een bakje komen.

Reactie van de katten?
Het Whisker voerbakje werd door de katten goed onthaald. Ze reageerden er niet anders op dan op doorsnee voerbakjes.

Vormgeving?
De Whisker is een elegant voerbakje dat ‘zen’ oogt. Door het gebruikte materiaal (melamine) ziet het er uit als porselein, wat een chique effect geeft. Doordat melamine niet poreus is,wordt ook het risico op het ontwikkelen van een acnékin beperkt. De anti-slip rand onder het bakje en het relatief zware materiaal zorgen er ook voor dat het bakje blijft staan waar het wordt neergezet.

Verder vonden wij het bijzonder prettig dat de fabrikant rekening heeft gehouden met de behoeften van de kat. Het ovale design met verlaagde randen zorgt ervoor dat de snorharen de randen van het bakje niet raken, iets waar katten een hekel aan hebben. Nadeel is wel dat de brokjes daardoor makkelijk uit het bakje vallen.

Voor kittens lijkt ons dit een ideaal bakje. Door de lage rand en de anti-slip werking van de ribbels, kunnen zij makkelijker eten. Glibberig natvoer zal niet zo snel van hun bekje wegglijden.

Onderhoud?
Het voerakje is gemaakt uit melamine, een kunststof die ook wordt gebruikt voor keukenmateriaal. Het bakje is makkelijk afwasbaar en mag zelfs in de vaatwasser.

Frequentie van bijvullen?
Het bakje is zeer ondiep en niet erg groot. Dit maakt dat er niet veel korrels in het bakje gaan. Wij raden echter aan om brokjes onder de vorm van voedselverrijking aan te bieden in plaats van in een bakje. Voor het geven van natvoer is het bakje zeker wél groot genoeg.

Duurzaamheid?
Na ettelijke keren afwassen met een schuursponsje is ons bakje nog steeds krasvrij. Ook de rubberen anti-slip rand onderaan houdt goed stand. Hou er wel rekening mee dat dit bakje van hard melamine is gemaakt en dus stuk kan vallen.

Eindoordeel
De Whisker is een mooi design bakje dat niet misstaat in een modern interieur en dat rekening houdt met de behoeften van de kat. Nadelen zijn dat droge brokjes makkelijk over de rand vallen en dat het bakje geen grote inhoud heeft. Wel ideaal voor kittens en voor natvoer.