FWF resultaten

FWF fotowedstrijd Party Animal
De winnaar: Angelique Langstraat

De winnende foto van Angelique Langstraat

De jury is het er unaniem over eens: Angelique Langstraat is de winnaar! En daarmee wint Angelique een setje kaarten van haar eigen party animal. En natuurlijk eeuwige roem. Van harte gefeliciteerd!

De FWF bedankt alle deelnemers voor het inzenden en beschikbaar stellen van hun foto’s. Ook bedankt zij CAPP en Catvertise voor het plaatsnemen in de jury.

De jury van Party Animal bestond uit:
• Sabine van der Helm, animal handler – Catvertise & CAPP
• Edwin de Jongh, fotograaf – CAPP
• Marcellina Stolting, Carla Nienhuis en Elles Nijssen – FWF

Uit het juryrapport:
Sabine van der Helm: “Ik zie een foto met mooie kleuren van een totaal ontspannen kat met een dromerige blik in z’n ogen. Het feit dat de kat op z’n rug ligt geeft de relaxedheid aan en hoe het linker voorpootje ligt overtuigt mij van een kat zonder stress. Dit is een mooi (voor)beeld van hoe we een dier het liefst op een foto zien!”
Edwin de Jongh: “Technisch en compositorisch gezien een onberispelijke foto. Het onderwerp is niet alledaags gefotografeerd en de hoek is fraai genomen. Bij de grijstinten van de kat is heel subtiel wat vrolijkheid toegevoegd door het gekleurde stoffen balletje. Links op de foto vinden we daar een vage echo van terug, zodat het kleuraccent mooi verdeeld is over het beeld. Prachtplaat!”
FWF: “Een spannende, vrolijke en toch rustige foto met mooie afwisseling van kleuren. Mooie, evenwichtige compositie, had niet beter gekund. En minstens zo belangrijk: deze kat is duidelijk ontspannen en dus een echte party animal. We zien dat onder andere aan hoe hij ligt en de stand van zijn snor. Wat een betoverend plaatje, een feest om naar te kijken!”