Stappen voor asielkatten

Stappen voor asielkatten!
In 2010 hebben de 90 Belgische asielen in totaal 33.138 katten opgevangen. Deze cijfers  stijgen nog steeds.Voornamelijk volwassen katten verblijven voor langere periodes in de opvang. Iedereen begrijpt dat een asiel geen natuurlijke omgeving is voor een kat, die van nature jaagt en een territoriaal dier is. Het is dan ook vanzelfsprekend dat deze dieren vaak enorm gestresseerd zijn in hun beperkte omgeving, omringd door vele soortgenoten. Stress kan op zijn beurt dan weer de oorzaak zijn van ziekte, zoals onder andere niesziekte. Dit verlengt op zijn beurt de verblijftijd in het asiel.

Een aantal dierenvrienden liet dit niet onberoerd! Zij willen samen met de Feline Welfare Foundation werken aan meer welzijn voor katten in asielen.

DAP Aan de Heikant en de FWF samen voor asielkatten!
Dierenartsenpraktijk Aan de Heikant en de FWF slaan deze zomer de handen in elkaar om het leven van asielkatten een stuk aangenamer te maken. Dierenartsen Tom, Dominique en verschillende sympathisanten zullen deze zomer op 10 augustus deelnemen aan de dodentocht (100km) van Bornem ten voordele van de Belgische asielkatten. Als tegenprestatie vragen ze aan alle dierenvrienden om hun tocht te sponsoren.

Met de opbrengst zal de FWF verschillende projecten opzetten in functie van het welzijn van de asielkatten. Zo willen we:
- Schuildozen laten maken om het Schuildozenproject ook naar België te brengen
- Folders maken om mee te geven aan adoptanten
- Adviesbezoeken (op aanvraag) afleggen en daarbij een welzijnspakket voor de asielkatten meenemen
- Een vervolg breien aan de educatieve films voor asielmedewerkers

Hoe kunt u helpen?
- Wandel je graag mee? Stuur dan een mailtje naar: dominique@aandeheikant.be
- Een gift, groot of klein, is altijd fijn! Alle giften zijn meer dan welkom op het rekeningnummer: 377-0318426-12 met vermelding “gift FWF”.
- Sponsor en maak jezelf bekend! Voor meer informatie over sponsoring kan je mailen naar: info@aandeheikant.be Naamsvermelding mogelijk!
- Verspreid de boodschap. Help ons mee dit initiatief bekend te maken, bijvoorbeeld door onze poster uit te printen en op te hangen. Tip: wij zijn ook actief op facebook, deel gerust onze posts.

Alvast onze hartelijke dank!

Ook The Walt Disney Company heeft een hart voor katten!
De werknemers van The Disney Store te Antwerpen hebben besloten om ook deel te nemen aan de Dodentocht ten voordele van de asielkatten. Disney VoluntEARing is een tak binnen The Walt Disney Company dat zijn medewerkers belangeloos aanzet om zich in te zetten op vrijwillige basis voor hun gemeenschap. Medewerkers van alle takken binnen The Walt Disney Company kunnen hieraan meedoen. Om nog een extra duwtje in de rug te geven en hen te bedanken, zal The Walt Disney Company ook zijn steentje bijdragen. Het loon van de werknemers loopt gewoon door tijdens het vrijwilligerswerk maar wordt dan niet aan de werknemer zelf verloond voor de ingezette uren, maar aan de organisatie waarvoor die zich inzet. De FWF in dit geval!